HC Lev Poprad dosiahol v KHL druhé víťazstvo

17.10.2011 Celý región

UFA 17. októbra (WEBNOVINY) - Hokejistom HC Lev Poprad sa v nedeľu podarilo dosiahnuť v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) druhé víťazstvo v rade, keď po triumfe v Kazani zdolali aj Neftechimik Nižnekamsk.

V prvej tretine to však s popradským mužstvom nevyzeralo vôbec ružovo, keď prehrávalo už 0:3.

Ešte v prvom dejstve Juraj Mikúš s Ľubošom Bartečkom znížili na 2:3 a potom Ladislav Nagy dvoma gólmi naklonil misky váh na stranu "levov". Bodku dal v 44. min presný zásah Fabriciusa.

"Začali sme veľmi zle, dostali sme tri góly. Súper hral v prvých pätnástich minútach dobre. Za nepriaznivého stavu 1:3 sme v závere prvého dejstva dosiahli veľmi dôležitý druhý gól, po ktorom hráči pochopili, že stále môžu zvíťaziť. Bol to výnimočný duel, pretože nie vždy sa tímu podarí otočiť z 0:3," cituje oficiálna stránka nedeľňajšieho súpera Popradčanov tréner Radima Rulíka.

Klub HC Lev Poprad síce po triumfe nad Nižnekamskom stále figuruje na nepostupovom deviatom mieste Západnej konferencie, ale od play-off ho aktuálne delí už len horšie skóre v porovnaní so Severstaľom Čerepovec. Najbližšie sa nováčik KHL predstaví v utorok 18. októbra na ľade úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára tímu Salavat Julajev Ufa.
 

Vyberte región